El projecte es basa en una sèrie de fotografies realitzades per en Ferran i en Pere Font a l’Índia, en llocs quotidians, en el dia a dia de la gent, en com viuen, com es mouen, com es guanyen el dret al plat a taula, en la senzillesa de les coses que fan. Imatges que mostren la gent en situacions d’un dia a dia tan diferent del nostre, que molts hauríem de prendre com a exemple per intentar aconseguir aquest equilibri espiritual i mental que tenen, desvinculat de qualsevol propietat, i vinculat tan sols a l’esperit i l’agraïment del regal de la vida.
Els autors ens expliquen que als països desenvolupats el bombardeig constant d’informació i les males pràctiques en l’ús de les noves tecnologies, ens estan convertint en una societat insensible, individualista i obsessa en el consum i la propietat i, alhora, provoquen la pèrdua dels valors més elementals de la vida. Es perd la fe, la solidaritat, la sensibilitat… Hem oblidat d’on venim i on anem, i avui sembla més important el que posseïm, que el que realment sentim o som.
Avui és fàcil apropar-se a qualsevol lloc del món en un temps relativament curt. Això permet visitar indrets remots, on els costums, les tradicions i, sobretot, els valors culturals, mentals i espirituals són molt diferents dels de la nostra cultura. Llocs on es percep en la gent, amb una senzillesa envejable, el que els importa, el que necessiten per viure i, sobretot, el que cadascú necessita per ser feliç.
Quan es viatja a un país pobre ens podem sorprendre i, de vegades, sentir-nos afligits de com viuen els seus habitants, una pena que probablement és el reflex de nosaltres mateixos imaginant-nos vivint en aquelles circumstàncies, lluny dels nostres luxes i del nostre aparent benestar. Arribats a aquest punt, ens hauríem de plantejar dues preguntes: Són feliços vivint així? i nosaltres?
La gent que habita les parts més pobres de l’Índia no aspira a coses materials, només vol un plat a taula i estar envoltada de qui els estima. Un percentatge molt alt de la població creu en la reencarnació, i per a ells, passar per aquesta vida és una sola etapa d’un llarg camí, un aprenentatge que continua després de la vida, i la seva felicitat es basa en coses que no tenen res a veure amb el consumisme ni el materialisme; només busquen pau interior, equilibri i felicitat.
PERE FONT RUIZ : Pereangels2@hotmail.com
Autodidacta a excepció d’un curs intensiu de fotografia de natura organitzat pel Centre Excursionista d’Olot, l’any 2000. Ha participat als següents tallers :2007 Taller de fotografía digital en B/N a carrec de Gabriel Brau, 2009 Taller de fotografía organitzat per l’AFIC Blanes a carrec d’Albert masó i Hugo Rodriguez, 2009 Taller de fotografía digital a carrec de Gabriel Brau.
En Pere ha realitzar més de 20 exosicions individuals, entre les que destaquen :
V, VI i VII Bienal de fotografia jove d’Olot, 2002/2004/2006
II i III Bienal de Ribesaltes, 2003/2005
Sala de Exposicions Can Trincheria d’Olot. 2003
Sala de exposicions Corbaton d’Olot. 2003
Amics de la fotografia de Torroella de Montgrí. 2003/2005
Institut Bosc de la Coma, Olot 2008
Exposició al Centre Excursionista d’Olot. 2016
Exposició al Centre Excursionista d’Olot. 2018
El seu palmarés de distincions en les participacions en més de 300 concursos, és ampli, de les quals destanquen les obtingudes a :
Institut D’estudis Illerdencs -03, Torredembarra -05, II Bienal de fotografia joven Manises -05, Vall de Aran -05, Montseny -05 Naturalistas de Girona, apartat Costa Brava -03/04/05, Adenc (Sabadell) 05/07, Grabat digital Olot 07,AFA Antequera 08, Excursionista de Figueres 08, Gran Canarias 09, Àlex Lorente 2on premi 2007, Àlex Lorente 1er Premi 2006/08/10/14/16